Energia Lego

“Transformar la nostra cultura, creant un món on la ciència i la tecnolgia siguin reconegudes, i on els joves somïin convertir-se en herois de la ciència i la tecnolgia.” Així ho resumeix  Dean Kamen, fundador de la First Lego League Arribo a la conclusió que calen més projectes com aquest després de participar amb l’activitat CAPgira a la desena edició que es va celebrar el passat dissabte 6 de febrer a Fira de Reus, i de viure l’entrega de guardons des de la platea.

Veure la corrua de joves i adolescents passant per l’escenari a recollir el reconeixement a la seva feina mostrava, en les cares dels joves,  l’alegria, la vibració i necessitat del treball en equip, el reconeixement a la feina feta i l’esforç, la complicitat entre els membres de l’equip, els docents i les famílies. Picades de mans, abraçades, somriures, alegria. Esperit competitiu des de l’esforç, la creativitat, la feina. Tots els joves m’han passat per davant un cop baixaven de l’escenari i tornaven al seu lloc. Quina mostra i sensacions tan diferents del que sovint perceps quan trepitges un centre de Secundària.

La First Lego League reconeix la capacitat per a fer la feina ben feta, però també de fer-la en equip, de valorar els treballs innovadors, la creativitat i la vocació centífica. Segur que avui han passat tota una colla de talents en potència pel qual el reconeixement rebut potser és un estímul preciós per desenvolupar el seu talent, les habilitats cognitives, creatives, de treball cooperatiu. Per això fan falta projectes com aquest, que vinculin la capacitat dels joves i la reconeguin públicament davant d’altres companys, dels Centres d’Ensenyament, de les famílies, les empreses i administrcions i la societat sencera.

L’edició d’aquest any estava dedicada a la gestió dels residus, i davant d’aquest escenari,  i amb el suport de l’ETSE de la Universitat Rovira i Virgili i de BASF, un se sent molt còmode realitzant i parlant dels valors de l’activitat CAPgira. Perquè l’activitat tracta més de productes i matèries que no pas de residus. Posa l’accent en els principis de l’economia circular més que no pas en la recollida selectiva, i s’orienta cap a la innovació més que no pas cap al conservadurisme o la permanència.

 

Falten més projectes com la First Lego League, perquè al ritme amb el que avança el món cal fer trempar els joves i adolescents per explotar tota la seva capacitat creativa i fer-los sentir part de l’equip que ha de transformar la societat.

Fotos de Juan Segovia cedides per BASF

Aquesta entrada s'ha publicat en Ciència, Comunicació, Educació, Energia, General, Projectes, Residus, Tecnologia i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.